Jdi na obsah Jdi na menu
 

Gta IV příběh

3. 5. 2011







 

 

Hlavní postava, východoevropan Niko Bellic přijíždí za svým bratrancem Romanem do Liberty City. Vidí před sebou "americký sen", Roman mu totiž píše dopisy typu "mám několik sportovních aut" a Niko se rozhodne odcestovat a hledat nový domov. Skutečnost je ale jiná, Roman lhal a topí se v dluzích. Navíc je zapleten s mafií a jeho jediná obživa je taxislužba v Brokeru, chudinské čtvrti.

 

Niko ale nepřijel jen za novým domovem a novou příležitostí kživotu, ale také utíká před svou vlastní minulostí v jeho domovině.Druhý trailer také napověděl, že Niko zoufale někoho hledá. Koho hledá a před čím utekl ale nikdo neví - Rockstar nám možná naservíruje rozsáhlý příběh a Nikovu minulost nebudeme nejspíš znát předem, ale budeme se jí pomalu dozvídat.

 

Příběh sice nenavazuje na žádnou z událostí z GTA III ani z Liberty CIty Stories, ale Rockstar nevyloučil, že se tu některé užznámé postavy objeví. Druhý trailer nám naznačil přítomnost gangu Diablos a to tím, že na jedné zdi je nakreslen jejich vůdce El Burro. Příběh by se ale každopádně měl točit okolo úplně jiných věcí a prý nepůjde o to, stát se nejvýše postaveným gangsterem v Liberty CIty, ale o to přežít.